-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Gotuj po polsku z Appetitą



Tradycyjna polska kuchnia jest ważnym elementem Świąt Bożego Narodzenia. Serwis gdziebylec.pl wraz z producentem przypraw marki Appetita przygotował konkurs „Odkryj Smaki Polskich Świąt”. Więcej szczegółów już 15 grudnia. Natomiast już dziś z Appetitą radzimy, jak aromatyczne mieszanki przypraw Appetita pomogą Ci w przygotowaniach świątecznego menu.

Skomponowane według sprawdzonych, staropolskich receptur mieszanki przyprawowe z linii Gotujemy po polsku oraz linii przypraw cukierniczych Domowe Sekrety pozwolą wykreować wyśmienite dania świąteczne, również niedoświadczonym kucharzom.



 

Appetita - Przyprawa do ryb - Gotujemy po polskuAppetita - Przyprawa do bigosu po staropolsku - Gotujemy po polskuAppetita - Przyprawa do żurku i barszczu białego - Gotujemy po polsku

Wigilijna kolacja to przede wszystkim odpowiednio przyrządzona i podana ryba. W wielu polskich domach w ten szczególny wieczór na stołach króluje karp. Przyprawa do ryb Appetita to mieszanka odpowiednio dobranych, aromatycznych ziół i przypraw, które podniosą walory smakowe potraw z ryb.

Potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację jest bigos. Tradycyjnie tego dnia podaje się jego bezmięsną wersję. Bigos to kwintesencja staropolskiej kuchni. Kiszona kapusta, wzbogacona aromatem leśnych grzybów i suszonych śliwek, podlewana winem i doprawiana ziołami, zachwyca niepowtarzalnym smakiem i zapachem. Wymaga jednak precyzyjnego doboru ziół i przypraw. Przyprawa do bigosu po staropolsku Appetita ułatwi właściwe przyrządzenie tego dania i nada mu aromatu jałowca, czosnku, gorczycy, kminku, majeranku oraz ziela angielskiego.

W wielu polskich domach w pierwszy dzień świąt odbywa się uroczysty obiad. Często na pierwsze danie podaje się żurek lub barszcz biały. Zdecydowany smak potrawy podkreślą majeranek, cebula, czosnek, ziele angielskie i liść laurowy, wchodzące w skład Przyprawy do żurku i barszczu białego Appetita. Przyrządzenie mięsa na drugie danie także ułatwią mieszanki z linii Gotujemy po polsku: Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do mięsa wołowego lub Przyprawa do kurczaka, w trzech wariantach: klasyczna, pikantna i słodko-kwaśna.

Appetita Domowe Sekrety - Przyprawa do piernikaAppetita Domowe Sekrety - Cukier waniliowyAppetita Domowe Sekrety - Cynamon mielony

Appetita Domowe Sekrety to linia przypraw cukierniczych, na którą składają się: Proszek do pieczenia, Cukier wanilinowy, Przyprawa do piernika, Cynamon mielony, Kwasek cytrynowy, Soda oczyszczona, Żelatyna i Amoniak. Domowe Sekrety to propozycja dla wszystkich, którzy cenią prawdziwie domowy smak wypieków. Tradycyjny makowiec, piernik, keks, sernik wiedeński czy korzenne ciasteczka to tylko nieliczne propozycje świątecznych wypieków, których przygotowanie ułatwią Domowe Sekrety. Ciekawym urozmaiceniem świątecznego menu mogą stać się ciastka Amoniaczki. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, z dodatkiem Amoniaku Appetita Domowe Sekrety ucieszą szczególnie dzieci.

Z tyłu opakowania każdej przyprawy z linii Gotujemy po polsku oraz Appetita Domowe Sekrety znajduje się przepis na tradycyjną potrawę oraz ciekawostki związane z produktem i pieczeniem. Z Appetitą i serwisem gdziebylec.pl "Odkryj Smaki Polskich Świąt".

Marka przypraw Appetita została wprowadzona na polski rynek w 2003 roku. Początkowo obejmowała rodzinę przypraw jednorodnych i mieszanek przyprawowych. Jej portfolio to doskonała propozycja dla konsumentów, ceniących wysoką jakość produktów, oferowaną za przystępną cenę. Import surowców z krajów Dalekiego i Środkowego Wschodu, Afryki oraz krajów Ameryki Południowej i Środkowej gwarantuje oryginalność i unikalność produktów. Hasło, towarzyszące marce: Appetita - Pełna aromatu, podkreśla to, co w przyprawach Appetita najlepsze: aromat, świeżość i bogaty smak. Na każdym opakowaniu przypraw jednorodnych znajduje się oznaczenie 100% Appetita, potwierdzające gwarancję wysokiej jakości oferowanych produktów, ich oryginalność i zastosowanie najlepszej technologii w procesie produkcji. Linia Gotujemy po polsku, podkreślająca smak tradycyjnych dań kuchni polskiej, dwukrotnie zdobyła tytuł Produkt Roku. Więcej o przyprawach Appetita dowiesz się na stronie www.appetita.pl

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
12 Grudnia 2010r. o 12:51
Dobry artykuł w sposób szczegółowy podaje opis przepisów do każdej potrawy jaką sobie chcemy przygotować.
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW